Noen ting er nesten for godt til å være sant. Som Åpent Bakeri. Håndverksbakeriet bak slottet, som etter 10 år er blitt en institusjon.
Det var ikke mange som hadde tro på den nye etableringen i den litt bortgjemte Inkognitogaten – men er det bra nok, finner folk frem. Og det gjør de til Åpent Bakeri.
Lørdag morgen er det lang kø ute på gaten, og det er ikke få tilreisende som har lurt på hva det er som får oss i verdens rikeste land til å stille opp i kø på den måten. Vi som har hatt gleden av å smake, vet at det er mye der inne som frister.
Nybakt brød, varme croissanter, byens kanskje billigste og beste frokost – og antagelig verdens beste boller. Bollene kan du prøve å bake selv, etter bakeriets egen oppskrift som du finner i boken som er å få kjøpt der.
Og vi bør vel navne at Åpent Bakeri har åpnet fire bakerier til. Alle basert på samme enkle men krevende oppskrift: enkle og naturlige råvarer, solide tradisjoner hvor bakere står dag og natt og baker på gammelt vis.