Brente mandler er en super julegave som går fort å lage og er tradisjonsjuleknask både i Norge, Sverige og Danmark. Det er superenkelt å lage de selv. Og da får du jo en helt unik julegave!
Du trenger:
500 g mandler
0,5 dl vann
150 g sukker
1 ss smør
Om du vil ha litt ekstra smak, kan du prøve å blande i 2ts kanel og 3ts lakrispulver.
Så gjør du så når du lager brente mandler
- Legg mandlene utover i en langpanne, og rist dem i ovnen på 200 grader i ca. 10 minutter. Rør i mandlene av og til.
- Bland vann og sukker i en kjele. Kok opp og la sukkerlaken koke i 2-3 minutter.
- Her er det viktig at du ikke bruker for sterk varme, for da kan sukkeret bli brent (Gå for ristede mandler og ikke svidde!). Ha i de ristede mandlene og rør helt til sukkeret krystalliseres og legger seg rundt mandlene.
- Fortsett med røringen til sukkeret smelter igjen og får en jevn og fin karamellfarge.
- Bland i smøret og rør godt til smøret har smeltet. Hell mandlene på et stekebrett med bakepapir. Ta mandlene fra hverandre med en skje og avkjøl dem.
Og visp så har du hjemmelagde brente mandler!
Pynt et glass og ha mandlene i
Putt mandlene på glass og pynt gjerne med et fint bånd. Om du vil putte mandlene i en skål med det samme, vil vi tipse om skålen bestemor kråkebolle som er perfekt til sukkertøy. Kråkebollen er i keramikk med blank glasur inni og matt glasur utenpå.
Vi har også unike gaver hos oss i Norsk Flid Husfliden. Produkter du kun finner i våre butikker som Haustøfler, Linn bunadsstøvlett og et lufttett smykkeskrin. Kom gjerne innom en av våre butikker – vi har til og med åpent noen timer på julaften.