Det var et foredrag om "flytende frukt" av professor Misvær fra Norges Landbrukshøyskole i 1935 som vekket interessen blant fruktdyrkere og hageeiere i Askim om å starte et fruktpresseri. Og så ble det til at Askim Frukt- og Bærpresseri ble etablert april 1936 som et privat andelsselskap, kun for folk fra Askim.
I dag er det fremdeles full produksjon av saft, syltetøy, geleer og det man måtte kunne lage av fersk frukt og bær. Du kan enten levere inn dine egne frukt og bær, eller du kan kjøpe ferdige produkter. Askim Frukt- og Bærpresseri følger sesongene, og presser frisk rabarbra i juni, modne bær i august og september og kvalitetsepler fra september til november. Fabrikkutsalget i Askim er åpent hele året, men du får også kjøpt produktene på utvalgte butikker rundt i landet.
Etikettene til råsaftene og geléene har nettopp fått et solid designløft, men flaskene er beholdt og er identiske med dem som ble tegnet og produsert ved Moss Glassverk i 1967. Dette er en bedrift med masse historie, masse tradisjon og feeling og som samtidig er høyst moderne. 75 år med frukt og bær er ingen alder – Askim Frukt- og Bærpresseri er tidsriktig som aldri før.